Efemer

Fiecare pas se afundă în asfalt de parcă ar fi luna lui Cuptor. Alerg, dar nu-s eu de fac asta, e cineva mecanic şi nedirijat. Dacă n-ar fi linia stâlpilor, probabil că aş lua-o prin lac. Dor muşchii, şi încheieturile, şi viscerele, dar nu alerg. Nu eu. Nici nu mai ştiu cum se face.

Am uitat ce înseamnă muzica, iar concertele nu-mi mai spun nimic. Toată acea libertate dată de unde sonore, ritmuri, împletiri de instrumente şi furie lirică s-a încătuşat şi a luat zeghea uitării. Nu-mi pasă de sunete şi versuri.

Fotografia… acea pierdere în imagini pe jumătate abstractizate odată prinse între lentile… s-a dus şi ea de parcă n-ar fi existat niciodată. Doar maldărul de obiecte costisitoare strânse într-un colţ îmi vorbesc despre această pasiune cândva aproape obsesivă. S-a îndepărtat în trecut de n-o recunosc şi n-o admit ca a mea.

Iar muntele nici nu mai există pe lume. A devenit plat, sterp şi repulsiv. În loc de zăpezi sau verdeaţă văd numai uscăciune, crestele s-au transformat în dune înşelătoare, iar parfumul înălţimii în mirosul înecăcios al smoalei. Muntele s-a măcinat şi s-a adunat bob cu bob în deşertul rătăcirii mele disperate.

Au mai rămas cuvintele, frânturi bolnăviciose de personaj, dovezi ale absenţei liniştii. Se însoţesc în fraze lipsite de sens şi cacofonice în structură. Se zvârcolesc, urlă, se încolăcesc pe gratiile de sine construite şi se strivesc de neant. La un moment dat, probabil că şi efemerele mele cuvinte îşi vor găsi pacea şi vor renunţa la zbucium. Vor devora gândurile cărora le dau glas şi împreună se vor stinge în uitare. În desăvârşirea eternă.

Acum însă… acum… e totul efemer. Iată o speranţă. Şi aceasta mi-e singura alinare.

(06 ian 2018)

1 Response to Efemer

  1. Hana says:

    Raman oamenii! Inca mai ai oameni faini alaturi care țin la tine si in care poți descoperi frânturi din Dumnezeu, apogeul iubirii si frumuseții!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.