Energia de dimineaţă

Am avut nevoie într-o dimineaţă să umplu rezervorul şi, ca de obicei când sunt în criză de timp, am trecut pe la Mol-ul din apropierea blocului. Am alimentat şi, când să achit, casiera m-a întâmpinat cu energie debordantă:

– Iubita, vino la casa asta.

– Doar pompa, îngeraş?

– Decontezi, scumpete?

– O zi minunată, zâno!

În mod normal, nu-s deloc receptivă la astfel de „dulcegării”, unu la mână pentru că nu-i firea mea şi doi pentru că – de cele mai multe ori – par extrem de false. Dar cred că în cazul de faţă a ajuns la mine faptul că femeia nu s-a lăsat descurajată de figura mea de dinainte de cafea – un amestec de somn, sictir şi perplexitate în preajma unui aşa asalt afectuos. În plus, nu ştiu de ce, cuvintele astea nu ieşeau deloc nenatural din casieriţei. Trebuie să recunosc că, până să bag cheia în contact, deja starea mea de spirit era relaxată şi optimistă, cu sentimentul că urma o zi excelentă.

Doar mă întrebam: oare de unde şi-o lua femeia aceea atâta energie? Şi cum o păstrează, ţinând cont că prin prisma meseriei are de-a face cu tot felul de clienţi, unii deloc frecventabili?

A doua zi am luat bicicleta şi, cum în sensul de mers la muncă nu mai pot urca pe Podul Grant (închis pentru vreo două luni), trec peste liniile de tren pe o pasarelă pietonală. Ca să ajung la ea, intru mai întâi pe o străduţă înfundată printre Atelierele Griviţa care găzduieşte, ca orice loc muncitoresc ce se respectă, o crâşmă de o salubritate îndoielnică. Totuşi, bodega are şi o mică terasă cu umbreluţe, iar prin poarta larg deschisă am văzut cum toate mesele erau ocupate. Vorbim de o zi lucrătoare, la orele 8:30; n-am apucat să mai înregistrez şi asta, dar pot să pun pariu că pe masă nu erau borcane cu limonadă ca-i barurile de hipsteri.

Ei bine, presupun fiecare îşi trage energia matinală de undeva…

About mad

https://morbidangeldyana.wordpress.com
This entry was posted in General and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Energia de dimineaţă

  1. Pingback: NOTA BENE | Însemnări

  2. Pingback: NOTA BENE | Însemnări

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.