Fet(z)e

De la începutul lui octombrie, Zizou este nevoită să împartă canapeaua, pentru că bătrâneţile au nevoie de o pernă moale sub oasele care ies prin piele. De lângă ghereta portarului de la Semănătoarea la un etaj 9 din Ştefan cel Mare – iată traseul lui Schatz, fostă Miţa (de unde şi noul nume cu „tz”) şi, sperăm noi, băbuţa este mulţumită. Nu ştim exact câţi ani are, veterinarul a estimat între opt şi zece, dar a zis să rămânem la zece pentru cel mai prost scenariu, întărit de cataractă, dinţi tociţi şi galbeni, barba aproape albă.

Dar Zizou nu se supără că trebuie să împartă canapeaua, întrucât împarte şi terenul de joacă, iar Schatz este, credeţi-mă, la înălţimea aşteptărilor, în ciuda vârstei înaintate. Nu credeam că un câine de aproximativ zece ani, care n-a dus chiar o viaţă lipsită de griji, poate avea energia necesară să-i facă faţă bezmeticei Zizou, ba chiar s-o provoace la joacă. Acum, că urmează un tratament pe viaţă cu antioxidanţi şi suplimente pentru articulaţii, că a pus bine carne pe ea (era mai uşoară decât Zizou, care-i trece pe sub burtă) şi că a prins încredere în cei din jurul ei, trage nişte reprize de alergare cu Zizou de se zguduie pământul.

Ceea ce nu prea îi convine lui Zizou este că trebuie să împartă şi afecţiunea. Mâncarea ca mâncarea, treacă-meargă; câteva rânduri de mârâieli au convins-o că nu-i cazul să se apropie de castronul lui Schatz. Dar marile certuri, cu colţi rânjiţi şi ziare peste fundul amândurora, de la mângâielile stăpânilor pornesc. Altfel însă, cele două potăi, Poty-1 şi Poty-2 în ordinea instalării la noi acasă, se înţeleg de minune, îşi ţin partea una alteia în ţarc şi apară cu vigilenţă apartamentul. Şi nimeni nu se pricepe mai bine decât ele să ne dea deşteptarea dimineaţa, când e somnul mai dulce. Două fete, două feţe… de pomină.

Fotografii

Advertisements

About mad

https://morbidangeldyana.wordpress.com
This entry was posted in Caini and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Fet(z)e

  1. Va admir ca ati luat atitudine si ati salvat doua suflete de pe strada… Felicitari din toata inima 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.