Istoria personală a lui Nick Mason

În contextul apropierii cu paşi repezi a concertului-concept The Wall, deşi apărută în 2004, biografia Pink Floyd scrisă de Nick Mason pare mai actuală ca oricând. Şi cine ar putea prezenta această fascinantă poveste în culori mai vii, dar şi în tuşe mai realiste, decât unul dintre membrii fondatori şi, probabil, cel mai echilibrat stâlp de susţinere al formaţiei? Coerenţa, umorul, cinismul, detaliile necunoscute celor din afară fac din Inside Out: A Personal History of Pink Floyd o lectură obligatorie nu numai pentru fani, ci pentru oricine cu pretenţii de interes într-ale rock-ului. Paginile se dau parcă singure, de la întâlnirea dintre Nick Mason şi Roger Waters la cursul de arhitectură de la Regent Street Polytechnic, în 1963, până la celebrul Live 8 din 2 iulie 2005, când Pink Floyd reunit (adică Roger Waters, Nick Mason, David Gilmour şi Richard Wright) susţine ultimul său concert, în Hyde Park.

Gaşca de la Cambridge, perioada de început cu Syd Barrett şi regretele ulterioare că n-au ştiut cum să-l ajute când drogurile au luat-o razna, concertele underground cu iz de improvizaţie în cercurile laburiste londoneze, revista IT, ratările iniţiale pe teritoriul american, apariţiile la Top of the Pops, experimentele scenice din ce în ce mai complexe, costisitoare şi profesioniste, biblioteca de sunete de la EMI, influenţa majoră a lui Steve O’Rourke, episodul porcul Algie, succesul absolut, studiourile Britannia Row, căsniciile distruse, cursele de maşini, importanţa echipei tehnice tot mai numeroase, plecarea lui Waters, mutarea studioului pe barca lui Gilmour, destrămarea, viaţa post-Floyd, plus o serie de fotografii de arhivă – toate sunt prezente în această istorie scrisă dinăuntru, iar amănuntele aruncă uneori raze de lumină, alteori umbre şi mai întunecate peste ceea ce a însemnat Pink Floyd ca stil de viaţă.

Cum s-a ajuns de la un Austin Seven „Chummy”, model din 1930, la cea mai complexă trupă de rock progresiv? Poate că istoria personală a lui Nick Mason ar da câteva indicii…

Advertisements

About mad

https://morbidangeldyana.wordpress.com
This entry was posted in Culturale and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Istoria personală a lui Nick Mason

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.