Sex with the Ex

Sex cu fostul/fosta – a fi sau a nu fi… Mă întreb acest lucru de ceva timp, iar acum, şi după discuţii cu câţiva prieteni în dilemă, m-am gândit să-mi fac ordine în gânduri şi teorii. La rece – e simplu, şi avantajele şi dezavantajele sunt clare. La cald – nu există, pentru că sex cu foştii se face numai la rece, asta e regula de bază. Dacă trecem pe cald, o dăm în chestii jalnice de genul „ce-ar fi să ne împăcăm, că totuşi ne mai iubim şi putem învăţa din greşelile trecutului” şi alte lacrimogene din astea care n-au ce căuta în blogul meu. De ce? ‘Cause I’m a supergirl, and supergirls don’t cry. D-aia!

Deci, reluăm faza: avantajele şi dezavantajele sunt lesne de văzut, mai greu este de făcut balanţa. Aşa că o luăm frumos inginereşte, le înşirăm, le punem pe căprării, le sortăm şi interclasăm, apoi îi lăsăm pe amicii aseişti să dea cu bilanţul.

Prin urmare, avantaje:

– zero implicaţii (avantaj şi regulă de bază) şi foarte puţine obligaţii – singurele obligaţii sunt să te simţi bine şi să te protejezi, că nu ştii cu cine, ce şi cum între timp;

–  mers la sigur, fără ocolişuri şi fandoseli – un simplu „hai să ne-o punem” e suficient;

– mai ales dacă aţi fost ceva timp împreună, ar fi cazul să ştiţi fiecare ce-i place celuilalt (asta vine în completarea primului punct, ăla cu simţitul bine); dacă nu se cunoaşte, cauţi alt ex;

– dacă ai chef de o scurtă tăvăleală, nu-i nevoie să pierzi timp şi energie (uneori, şi bani) prin baruri, cu o persoană poate complet neinteresantă, când ştii că după o partidă încinsă ai şi ce discuta cu cel de lângă tine.

Fără dezavantaje nu se poate, adică nu avea sens să mai scriu pagina asta, deci:

– probabil cel mai mare este că te face comod: când ştii că ai mereu unde să apelezi şi satisfacţia este garantată, tinzi să nu te mai oboseşti să cauţi ceva nou din care ar putea ieşi o chestie serioasă sau măcar interesantă;

–  dacă ex-ul îşi găseşte pe cineva cu care se gândeşte la o relaţie serioasă, tu rămâi pe dinafară şi, fără un back up bun, hormonii vor ţopăi într-o veselie;

–  dacă ex-ul se hotărăşte să treacă peste regula no strings attached, situaţia poate evolua de la penibil la dureros, pentru că o fi ex, dar din moment ce ţi-o mai tragi cu el îţi este totuşi un prieten apropiat şi nu vrei să-l răneşti.

Ok, o să ziceţi că 4 la 3 înclină un anumit taler, dar nu-i chiar aşa – cam cum am învăţat la Teoria Sistemelor, trebuie ca pe fiecare bandă de frecvenţe să asociem nişte ponderi astfel încât regulatorul să fie optim (hmm, interesantă alegere de termeni…). Şi dacă mai pui la socoteală efectul saltelei cu apă, trebuie să alegi aceste ponderi foarte atent. Aici m-am blocat eu, mai ales că nu poţi regla fiecare punct în parte, ci totul în mod unitar (deh, sistem MIMO). La toate acestea se adaugă mediul înconjurător, perturbaţiile exogene (să zicem societatea, prietenii, oamenii noi din jurul tău) şi erorile de modelare internă (toanele, personalitatea şi crizele ei, trăirile şi nesiguranţele). Astea ultimele sunt parşive rău, mai ales că oscilează des între a pune pe primul plan când dezavantajele („mai dă-o naibii, că pot ceva mai bun!”), când avantajele („dar şi ce simplu este aşa…”).

Deci: sex with the ex – friend or foe? Voi ce ziceţi? Merge? Merită jocul? Cât timp? În ce condiţii? Se poate termina prost sau numai se termină?

About mad

https://morbidangeldyana.wordpress.com
This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Sex with the Ex

 1. Paul Slayer says:

  Din cate stiu, e obiceiul cainelui sa se intoarca la varsatura lui si sa o manance. A respecta – pana la ultimele consecinte – o decizie luata la un moment dat, e pana la urma o proba de caracter. A o incalca din motive ce tin de comoditate/lene (“nu-i nevoie sa pierzi timp si energie” etc.) sau de incapacitatea de a evolua sentimental te transforma intr-un om prea vulnerabil si supus compromisului. Si este lipsa de respect atat fata de tine, cat si fata de celalalt.

 2. nobody says:

  asa este domnule paul.. doamne ajuta!

  citez:
  ” orice femeie are 2 barbati odata.. unu s-o fu*a altu s-o bata..”
  :)>-

 3. razvanvm says:

  Bai, tot revin din cand in cand la al tau “sex with the ex”. Suuuper tare introspectia ! Iar comentatorii astia de doi lei niste idioti…. ori frustrati. Viata te invata un lucru esential: never say never !
  Te salut mai, si pe sarite, te mai si citesc 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.