Cu bicicleta La Stâncă (Pentling)

După chinurile mahmurelii, din fericire mai mult la alţii decât la mine, pe 12:30 mă caută Bogdan să mergem cu bicicletele prin natură – ca să mai ardem din caloriile blestematei de sangria şi să se mai ducă alcoolul din sânge. Ar trebui să vină şi Andy, dar zicea el de aseară ca nu crede că-şi rezolvă nu ştiu ce la bicicletă, plus că – spune Bogdan – Andy suferea mai tare azi dimineaţă. Aşa că plecăm pe la ora 13 spre locul numit de ei La Stâncă, loc în care am înţeles că se duc ei des la grătar.

Ieşim din Regensburg pe Prüfeninger Schloßstrasse, pe marginea căreia se află domeniul Schloß Prüfening, din câte ştie Bogdan fost castel, acum restaurant, împreună cu mănăstirea Sankt Georg. O imagine destul de ciudată a unui loc părăsit, cel puţin când mergi pe lângă zidul vechi de-a lungul şoselei sau când intri pe poartă, pe o alee străjuită de copaci care ţi-ar da noaptea ceva fiori.

Ne continuăm drumul pe şoseaua ce însoţeşte Dunărea spre Pentling, trecem pe sub autostrada spre Nürnberg, pe lângă poteci ce urcă pe dealuri, pe lângă stânci de care profită alpiniştii şi pe lângă o troiţă săpată într-un astfel de perete vertical; ajungem astfel la poteca ce urcă dealul spre Stâncă. De acolo imaginea este superbă, întrucât cuprinde Dunărea, dealurile pe care le sapă aceasta de milenii şi aşezările de pe ele. Soarele puternic şi aerul proaspăt, îmbogăţit de parfumul fluviului, fac din această zi una numai bună de o ieşire la iarbă verde. Stăm acolo vreun ceas la taclale, cocoţaţi pe un mic platou, apoi ne îndreptăm spre casă. Spre mirarea mea, chiar rezist la drum, dar când intru în cameră sunt frântă. Sper să repet faza în curând, mai ales că aş avea pe unde să mă plimb în împrejurimi.

Fotografii

Advertisements

About mad

https://morbidangeldyana.wordpress.com
This entry was posted in Aşezări rurale and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.