Din categoria: Sunt vedetă

Un mic articol din Adevărul – aşa, lăsând modestia la o parte… aici.

Diana Diaconescu, singura studentă politehnistă cu 10 pe linie

„Mă consider o fată normală”, spune Diana Diaconescu, studentă în ultimul an la Universitatea Politehnica Bucureşti. Cu toate acestea, nici o altă studentă din universitate nu a atins performanţa ei: 10 pe linie, timp de trei ani consecutiv.

Practic, Diana nu mai ştie cum este să iei o notă de 9 sau mai mică la un examen, deoarece, în ultimii ani, profesorii nu i-au acordat decât nota maximă. „Facultatea înseamnă ceva cu totul special, iar dacă nu mă duc o zi, parcă îmi lipseşte ceva şi mă plictisesc”, ne spune ea. „La început am vrut să urmez medicina veterinară, dar m-am răzgândit din motive financiare. Acum nu am niciun regret pentru că ştiu că, atunci când voi termina facultatea, voi fi om”, spune ea. Târgovişteancă, Diana a venit în Bucureşti acum cinci ani, pentru a-şi continua studiile, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

„Dorm nopţile în care colegii mei stau să înveţe pe ultima sută de metri”

Diana ne-a declarat că a avut parte de profesori buni, dar şi de profesori care „îşi dau mai puţin interes şi cer prea mult în comparaţie cu ceea ce oferă”. „O fire plăcută, care te făcea să te trezeşti la 8.00 dimineaţa pentru cursul dumnealui, era domnul Ţăpuş, care mi-a predat Arhitectura Calculatoarelor. De la dânsul am învăţat un principiu foarte important: totul în viaţă se plăteşte”. Reţeta succesului pare a fi învăţatul continuu, nu numai în timpul sesiunii de examene. Diana spune că îşi reorganizează zilnic cursurile predate: „Învăţ cu creionul în mână, iar în sesiune nu am emoţii. Cel mai mare avantaj e că dorm nopţile în care ceilalţi colegi ai mei stau să înveţe pe ultima sută de metri”, spune ea. Diana crede că „spiritul competiţiei este cheia succesului, dar importantă este şi dragostea pentru ceea ce faci”.
După felul în care se îmbracă, Diana pare o fire rebelă şi o mare iubitoare de muzică rock. „Dacă la început eram ca un şoricel, care stătea în cameră toată ziua, acum am început să ies cu prietenii în cluburi, să mă distrez. Îmi place muntele foarte mult şi încerc să evadez acolo cât de des pot”.

Licenţa, în Germania şi bursă de studiu, în Canada

Diana ne-a declarat că trăieşte relativ modest. „Reuşesc să mă descurc cu banii de la bursa de merit şi cu ce-mi mai trimite mama”. Ea spune că nu doreşte să se angajeze pentru că nu-i plac „lucrurile făcute pe jumătate”. „Vreau să fac facultatea aşa cum trebuie. Stau la cămin, însă am mare noroc că mama mea e profesoară, şi astfel am anumite reduceri”, spune Diana. În martie 2007 va pleca la Regensburg, în Germania, pentru a-şi face lucrarea de licenţă. „Apoi vreau să merg la o bursă de studii în Canada. Am vorbit cu mai multe persoane şi mi-au recomandat ţara aceasta. Nu ştiu însă dacă voi rămâne acolo, pentru că există posibilitatea să nu-mi placă, să nu mă pot adapta acolo, dar totuşi vreau să încerc”, ne-a declarat Diana. Ea spune că tot ce a reuşit se datorează susţinerii pe care a avut-o din partea mamei, dar şi a prietenului ei. „Este unul dintre motivele pentru care nu mă dau niciodată bătută”, spune ea.

 

 

 

About mad

https://morbidangeldyana.wordpress.com
This entry was posted in General and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Din categoria: Sunt vedetă

 1. jasmine says:

  Numai 10 la facultate e o carte de vizita excelenta pentru viitorul tau profesional dat fiind ca studiezi un domeniu care cere o minte brici si un efort facut cu inteligenta.
  Felicitari!

  DAR indiferent ce as vedea scris despre tine si indiferent cum s-ar comenta de catre altii cele scrise, eu te cunosc din ceea ce ai scris in blog.

  Iar omul care esti este nepretuit.

  Succes in toate!

 2. nuconteaza says:

  nu vreau sa-tzi tai vreo aripa dar 10 la fuckultate nu inseamna nimic. Cel putzin in Romania
  hmm
  dak ash avea acu 22 ani mi-ash baga picioarele in ea de scoala
  Scurt
  Shi m-ash orienta spre ceva unde se fac bani. Multzi bani. Mai ales k pari isteatza shi dezghetzata.
  Eu n-am gandit asha dintotdeauna
  Tzara noastra frumoasa shi bogata :p m-a facut sa gandesc asha. Cel putzin oamenii ei.

 3. JohnBlack says:

  Din contra, faptul ca duci o facultate 3 ani la rand cu nota 10 pe linie dovedeste consecventa si seriozitate.

  Felicitari!

  1.Nu faci nimic cu o facultate daca o faci in dorul leli.
  2.De asemenea nu faci nimic cu o facultate daca nu stii dc ai ales-o la inceput.
  3.Daca nu ai incredere in tine iar este degaba o facultate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.